Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кононенко: Щоб Кличко міг очолювати партію, можуть змінити закон

Четвер, 28 вересня 2017, 18:44

У парламентській фракції "Блок Петра Порошенко" допускають винесення змін до закону про державну службу, що дозволить деяким категоріям держслужбовців перебувати в політичних партіях.

Про це заявив заступник глави фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день обговорюються зміни в закон про держслужбу, які дозволили б певному колу осіб, які перебувають на держпосади, очолювати політичні сили", - сказав Кононенко.

"Я не розумію, чому прем'єр-міністр, наприклад, може бути на чолі політичної сили, а мер міста Київ (Віталій Кличко - ІФ) не може. Мені незрозуміла така дискримінація. На мій погляд, ми допустили помилку, коли приймали закон", - пояснив він.

Разом з тим він нагадав, що з'їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" не прийняв рішення про відставку з посади голови партії Віталія Кличка, який в даний час є керівником Київської міської державної адміністрації.

Говорячи про перспективу співпраці з партією "УДАР", яку раніше очолював Кличко і яка об'єдналася з "БПП", Кононенко висловив надію, що в подальшому вони продовжать працювати в рамках однієї політичної сили.

Як відомо, Кличко був обраний мером Києва і 5 червня 2014 року набрав посаду. 25 червня того ж року був призначений головою Київської міської державної адміністрації.

1 травня 2016 року в Україні набув чинності закон про державну службу, згідно з яким державні службовці категорії "А", до яких відносяться і глави місцевих державних адміністрацій не можуть брати участь в політичних партіях.

26 травня 2016 року стало відомо, що Кличко написав заяву про складання повноважень голови партії БПП. Він повідомив, що вже передав заяву на розгляд політради і з'їзду партії. При цьому мер Києва не назвав конкретних дат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...