Порошенко про Бабин Яр: Ні свавіллю тоталітаризму, так – толерантності

П'ятниця, 29 вересня 2017, 08:57

Президент Петро Порошенко заявив, що не допустить в Україні нової трагедії на зразок "Бабиного Яру".

У  його зверненні сказано: "Урочище Бабин Яр стало місцем вічного спокою для понад ста тисяч представників різних національностей – євреїв, українців, ромів та багатьох інших, а отже – місцем нашої спільної пам’яті, спонуканням до збереження миру та міжетнічної злагоди у світі".

"Сьогодні вся Україна – від кордону, який єднає нас із демократичною Європою, до кордону, який відділяє від країни-агресора, – є територією толерантності, поваги до життя й гідності кожної людини, вільного розвитку представників різних етносів і віросповідань", – заявив Порошенко.

"Засвоївши гіркі уроки минулого, Україна та увесь цивілізований світ єдині у своєму прагненні вберегти людство від свавілля тоталітарних режимів і гарантувати право народів на безпечне й гідне життя", – додав він.

"Пам’ятаємо і не допустимо. Ніколи більше!", – наголосив Порошенко.

Зі свго боку, прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook: "Сьогодні ми згадуємо жертв однієї з найстрашніших трагедій людства – подій у Бабиному Яру. День суму і скорботи".

"Наш обов’язок зберегти пам'ять про Бабин Яр та передати її наступним поколінням. Тільки пам'ять захищає від повторення помилок минулого", – додав глава уряду.

У Києві 29 вересня відбудуться заходи до вшанування 75 роковин трагедії у Бабиному Яру.

На станції метро "Дорогожичі" до 12:00 буде зачинено вихід до меморіалу Бабин Яр, але сама станція працює у звичайному режимі.

Як відомо, 29 вересня в Україні вшановують жертв трагедії в бабиному Яру, де під час другої світової війни окупантами було загублено тисячі життів мирного населення, серед яких - євреї, українці, роми та багатьох інших.

Українська правда, доповнено

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування