Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ разом з відомою екс-"регіоналкою" влаштували провокацію в Брюсселі – СБУ

П'ятниця, 29 вересня 2017, 10:56

Служба безпеки України та Нацполіція запобігли проведенню антиукраїнської акції у бельгійському Брюсселі, яку організовували спецслужби Росії.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією правоохоронців, акція мала на меті дискредитувати Україну перед європейською спільнотою. Провокатори планували звинуватити українську владу нібито в утисках журналістів та вільної преси.

"Для цього до Брюсселю виїхало кілька громадян України як "оратори" круглого столу на тему: "Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні". Для посилення "ефекту" від їхнього виступу та надання додаткової "правдивості" організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені "блогери" та "журналісти" мали підтвердити інформацію про утиски і переслідування", - йдеться в повідомленні.

СБУ з'ясувала, що фейкових блогерів і журналістів організатори найняли за 100 гривень кожному.

"Єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейковому заході була народний депутат України V,VI,VII скликань Олена Бондаренко, котра відмовилась від дачі пояснень правоохоронцям. Проте за неї залюбки це зробила найнята для "шоу" публіка", - розповідають у прес-центрі.

Повідомляється, що за даним фактом відкриті кримінальні провадження, в рамках яких плануються допити організаторів фейкового з’їзду "блогерів".

 
Протокол допиту одного з учасників провокації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування