Сущенко розповів про оптимізм і гімн СРСР о шостій ранку

П'ятниця, 29 вересня 2017, 14:55

Утримуваний в російському СІЗО журналіст Роман Сущенко має стриманий оптимізм щодо звільнення з-під ув’язнення.

Про це він розповів у переписці-інтерв’ю, передає "Укрінформ".

Також Сущенко розповів про ранок, який найбільше йому запам’ятався після затримання.

"Добре пам'ятаю ранок першого жовтня минулого року, яке зустрів в ІТТ (ізолятор тимчасового утримання, - ред.) №1 ГУ МВС міста Москви. Вимушено ночував в цьому поліцейському ізоляторі, потрапивши в нього о третій годині ранку. Незважаючи на хропіння сусідів, від надлишку вражень миттєво провалився в сон без видінь. Пробудження було блискавичним - рівно о шостій під мелодію гімну СРСР. Хор на повній гучності заспівав куплет про Росію. З першими звуками спало на думку: "Ось воно - дно"", - розповів він.

"Через рік грішу стриманим оптимізмом. Навчився вірити в те, що все пройде, настане день Д, двері відкриються і я зроблю крок назовні", - заявив Сущенко.

Також він розповів, що в ІТТ не прийнято святкувати особисті свята.

"Хоча за стаканчиком соку і складанням телеграм (що йдуть з величезним запізненням) дні народження рідних і інші свята, звичайно, згадував. Зауважу, що кілька разів патріарх (в миру Гундяєв) вітав арештантів набором з зошитів, ручки, пари шкарпеток і шоколадки "Оленка" з церковними святами", - написав він.

Як відомо, Московський суд 25 вересня продовжив арешт незаконно утримуваному у російському СІЗО журналісту Роману Сущенку.

Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня 2016 року затримали у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій вимагала від РФ звільнити Сущенка, а також припинити переслідувати українських журналістів на території анексованого Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...