Українцям радять уникати урагану, який уже знищив острів Барбуда

Четвер, 7 вересня 2017, 09:58

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідування узбережжя США та країн Карибського басейну через наближення урагану.

Тим, хто вже перебуває в цьому регіоні, департамент консульської служби МЗС України радить бути обачними та не покидати укриттів.

"У зв’язку з наближенням до узбережжя США і країн Карибського басейну урагану "Ірма", якому вже надано найвищу, п’яту категорію рівня небезпеки, у багатьох прибережних регіонах Антигуа і Барбуди, Сент-Кітс і Невіс, Віргінських островів, Пуерто Ріко, Багамських островів, Куби та США (штат Флорида) оголошено надзвичайний стан. Найбільшої потужності ураган набуде, орієнтовно, 6-8 вересня", – зазначає відомство.

МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у цьому регіоні, виявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриттів, а тим, хто планує його відвідати, – утриматися найближчим часом від поїздок до регіону.

"Під час перебування в районах, уражених буревієм, необхідно уважно стежити за повідомленнями місцевих органів влади про розвиток ситуації; дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту", – сказано у повідомленні МЗС.

У випадку потрапляння у надзвичайну ситуацію, рекомендуємо громадянам України звертатися до дипломатичних установ:

- на території США, держав Пуерто-Ріко та Віргінських островів (США), Антигуа і Барбуди, Тринідаду і Тобаго – на "гарячу лінію" Посольства України в США за номером телефону +1-202-322 2616, адреса електронної пошти emb_us@mfa.gov.ua;

- на території Куби та Домініканської Республіки – на "гарячу лінію" Посольства України в Республіці Куба за номером телефону + 535 429 51 31, адреса електронної пошти emb_cu@mfa.gov.ua;

- на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України за номером телефону +38 044 238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua

Ураган "Ірма" уже повністю знищив острів Барбуда у Карибському морі. Він зніс 95% будівель, перекинув комунікаційну вежу й вирвав із коренем дерева, повідомляє "Reuters".

Прем'єр-міністр острівної держави Антигуа і Барбуда Гастон Браун сказав, що люди навряд чи зможуть найближчим часом проживати на острові через "абсолютне спустошення".

"На відновлення підуть роки", – сказав він.

Ураган забрав щонайменше одне життя на острові.

Уже щонайменше 8 людей загинули і 23 поранено на заморських територіях Франції.

Якщо збудуться прогнози метеорологів і на вихідних близько Барбуди пройде ще один шторм під назвою "Хосе", то всіх жителів острова доведеться евакуювати, передає Ліга.net.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування