Бойовики не пустили місію ОБСЄ у село через свою "спецоперацію"

Неділя, 1 жовтня 2017, 15:51

На окупованому Донбасі бойовики не пропустили до населеного пункту спостерігачів місії ОБСЄ, посилаючись на те, що в тому районі проходить спецоперація. 

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ від 29 вересня. 

"Троє озброєних чоловіків в одязі військового типу із закритими обличчями перекрили перехрестя приблизно за 1 км на схід від підконтрольного "ДНР" с. Щербак, поставивши поперек транспортний засіб із написом "поліція". Вони не дозволили патрулю СММ проїхати далі на південь, посилаючись на те, що в тому районі проходить спецоперація", - зазначили спостерігачі.

Інші цивільні транспортні засоби також не пропускали у південному напрямку.

За даними місії, чоловік у цивільному одязі, який представився "начальником поліції", сказав, що оскільки цей район розташований "біля кордону", СММ мусить координувати своє пересування з "ДНР".

"Пізніше команді СММ дозволили проїхати в південному напрямку до підконтрольного "ДНР" м. Новоазовськ лише в супроводі", - зазначили в ОБСЄ.

Також спостерігачі місії повідомили про інші випадки заборони доступу до територій Донбасу.

Зокрема, місія ОБСЄ не отримала доступу до деяких частин ділянки розведення в районі Станиці Луганської, окрім головної дороги через можливу наявність там мін і невибухлих боєприпасів.

"Офіцер ЗСУ повідомив, що за попередню добу роботи із розмінування не проводилися. Спостерігачі вирішили, що продовжувати рух далі небезпечно", - зазначили у місії.

Також через можливу наявність мін та боєприпасів патруль ОБСЄ не зміг проїхати дорогами другорядного значення, що проходять на південь від ділянки розведення в районі Золотого,  та дорогою, що проходить на захід від Петрівського, а у Щасті - через міст, через наявність там мін. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування