У Бахчисараї затримали кількох осіб. ФСБ киває на справу "Хізб ут-Тахрір"

Середа, 11 жовтня 2017, 08:58
У Бахчисараї затримали кількох осіб. ФСБ киває на справу Хізб ут-Тахрір

У Федеральній службі безпеки Росії стверджують, що в анексованому Криму припинили діяльність осередку послідовників забороненої організації "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на регіональне управління ФСБ РФ.

"Припинено діяльність бахчисарайського осередку забороненої в РФ міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", – повідомило відомство.

Щодо шістьох членів осередку порушили кримінальну справу за ч. 1 і 2 ст. 205.5 КК РФ ("Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації").

Інші подробиці справи прес-служба УФСБ поки не розголошує "в інтересах слідства".

На даний час проводяться оперативно-слідчі заходи, уточнюють у ФСБ.

Як відомо, рано вранці 11 жовтня в місті Бахчисарай в анексованому Криму почалися обшуки в будинках кримських татар. Обшуки проводять у домівках Сулеймана Асанова, Сейрана Салієва, Тимура Ібрагімова і Сервера Зекерьяєва.

Адвокат Еміль Курбедінов прибув на обшук у Асанова Марлена (Сулейман) і пише, що його не пускають – натомість там літають дрони й інтернет "працює через раз".

За даними правозахисників, силовики забрали Рефата Асанова – батька Сулеймана, Ельнура Асанова – брата Сулеймана, Ернеса Ібрагімова – родича Сулеймана, Рудема Неджиєва – працівника Сулеймана, Ельдара Асанова – сусіда Сулеймана.

Їх уже привезли в Бахчисарайський РВВС. Вони чекають юристів.

Пізніше з'явилася інформація про ще чотирьох затриманих - Сейрана Салієва, Мемета Белялова, Тімура Ібрагімова та Ескендера Сулейманова.

Українська правда, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування