Луценко: у судах перебуває 4200 справ на хабарників

Понеділок, 2 жовтня 2017, 10:47

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що за 1,5 роки його роботи у ГПУ виявили більше 7 тисяч корупційних вчинків та передали до суду 4,2 тисячі справ щодо хабарників.

Про це він заявив в ефірі "ТСН.Тиждень", відповідаючи на питання, чи є сенс у діяльності прокуратури, якщо належним чином не працюють суди.  

"Я ще в тюрмі казав, що буду найбільшим оптимістом країни. І лишаюся ним. Так, усе не так, як хотілося в наших мріях на Майдані. І тим не менше, за 1,5 моїх роки на цій посаді ми змогли виявити більше 7 тисяч корупційних вчинків і 4 тисячі хабарників та розкрадачів перебувають в судах. Підкреслюю, 4 тисячі 200 хабарників – у судах", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що його найбільшою мрією є те, щоб у країні з'явилися суди.

"Я підтримую ідею створення Антикорупційного суду, який має зайнятися судочинством щодо VIP-корупціонерів", - сказав генпрокурор.

За його словами, сьогодні поряд з проблемою якості є також проблема кількості суддів.

"Паралельно, доки все це (Антикорупційний суд – ред.) буде створено – а це не менше року, а може і більше – ми маємо негайно наповнити суди новими суддями, обраними на конкурсних засадах, які зможуть виконувати роль антикорупційних суддів щодо уже наявних, зафіксованих, переданих до суду справ", - наголосив Луценко. 

Він також показав відео, на якому зафіксовано факт передачі хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому.

Як відомо, 21 вересня Генпрокуратура спільно із СБУ затримала двох суддів, які пропонували керівнику CАП Назару Холодницькому 300 тисяч доларів за закриття відносно судді кримінального провадження.

Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою Геннадія Підберезного за спробу дати хабар. 

23 вересня стало відомо, що голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного, який намагався дати хабар Холодницькому, взяли під варту з можливістю внесення застави у сумі 5 млн гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News