"Укрзалізниця": Бойовики перетворили Донецьку залізницю на руїни

Понеділок, 2 жовтня 2017, 11:34

Після звільнення від окупації окремих територій Донецької та Луганської областей всі нові поїзди і ремонтні бази залишилися на окупованих територіях.

Про це повідомив директор регіонального філіалу ПАТ "Укрзалізниця" - "Донецька залізниця" Сергій Бугаєв, передає "УНІАН".

За його словами, всі нові поїзди Донецької залізниці, а також дві основні ремонтні бази для електропоїздів "Ясинувата" і для дизелів - "Іловайськ", залишилися на окупованих територіях.

"Після звільнення від окупації окремих територій Донецької та Луганської областей нам повернулася практично руїна. Потяги, в занедбаному стані. Щоб було зрозуміло: зі 144 вагонів 39 ми змушені були зняти з експлуатації. Тому електропоїзди почали працювати в 4-вагонному складі", - пояснив Бугаєв.

"Сьогодні, через дефіцит вільного рухомого складу, приміські поїзди курсують за кільцевим графіком. Це уповільнює рух для великої кількості людей. На ділянці "Волноваха - Маріуполь" перевозиться в середньому 19,6 тисяч пасажирів на місяць. За маршрутом "Волноваха - Камиш -Заря" - близько 4,2 тисяч чоловік", - сказав керівник Донецької залізниці.

Він додав, що ці напрямки є важливими, оскільки забезпечують сполучення з Маріуполем, єдиним індустріальним центром на півдні регіону.

"Потрібно перевозити до місць роботи і навчання тисячі працівників, студентів і учнів. Але нинішніх транспортних потужностей замало", - запевняє Бугаєв.

У наступному році він анонсував введення в експлуатацію ще двох дизель-поїздів на маршруті "Волноваха - Камиш-Зоря" і двох електропоїздів на ділянці "Волноваха - Маріуполь".

При цьому, директор зазначив, що спочатку необхідно провести капітальний ремонт і оновлення поїздів.

"Це передбачено в проекті плану капітальних інвестицій підприємства на 2018 рік. Також повинен бути створений пункт техогляду для моторвагонного рухомого складу у Волновасі", - повідомив Бугаєв.

В даний час відновлено 4 електропоїзди (27 вагонів), які вже вийшли на рейки.

Раніше повідомлялося, що бойовики так званої "ДНР" цілеспрямовано знищують залізничну інфраструктуру Донецької області. Для цього вони використовують важку військову техніку, зокрема танки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News