Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник президента про Калинівку: Армія не може бути обезголовлена

Понеділок, 2 жовтня 2017, 13:06

До завершення повного розслідування щодо вибухів складів біля Калинівки не можна призначати винних і дискредитувати армію.

Про це на брифінгу у парламенті 2 жовтня заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Позиція президента і фракції БПП: доти, доки не відбудеться повне розслідування, поки не будуть зроблені висновки і визначені відповідальні, доти не може бути визначене покарання", - сказала Луценко.

"Армія, коли країна фактично знаходиться у війні, не може бути обезголовлена, не може бути дискредитована, тому ми ще раз наполягаємо на повному розслідуванні", - додала представник президента.

Вона підкреслила, що за результатами розслідування щодо Балаклеї покарано 80 військовослужбовців "різного ступеню відповідальності аж до заступників керівництва армії", по Сватовому - 40 військовослужбовців.

За словами Луценко, розслідування щодо Калинівки триває.

"Військова прокуратура з перших хвилин проводила там обстеження, будуть проводитися усі необхідні експертизи", - наголосила Луценко.

Вона також додала, що більше 50% складського запасу було збережено, а "люди під час вибухів не постраждали".

"Тільки після детального розслідування можуть бути знайдені винні, зроблені висновки, і тоді буде оголошено покарання. До того всі заяви вважаємо як популізм, розбалансування і дискредитація української армії", - підсумувала Луценко.

Як відомо, 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області.

Постраждали щонайменше дві особи. Із зони ризику евакуйовано понад 30 тисяч людей, наразі вони поступово повертаються додому.

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу.

Народний депутат з фракції "Народний фронт" і член колегії МВС Антон Геращенко пропонував звільнити голову Генштабу Віктора Муженка через надзвичайну ситуацію, яка виникла в Калинівці Вінницької області.

Муженко заявив, що звинуватити його чи його підлеглих не вийде.

Як відомо, зараз між Порошенком і главою МВС Арсеном Аваковим складаються неприязні стосунки.

Детальніше читайте про це у статті Української правди "Дуалізм влади. Як Порошенко і Аваков дотискають один одного".

Ірина Балачук, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування