На Запорізькій АЕС почали навчання антитерористичного спрямування

Понеділок, 2 жовтня 2017, 14:43

На Запорізькій атомній електростанції почалися тактико-спеціальні навчання діям у випадку диверсій, які триватимуть до 6 жовтня.

На сайті АЕС повідомляється, що тема навчань "Реагування сил учасників об'єктового плану взаємодії у випадку здійснення ряду диверсій на території Кам'янко-Дніпровського району Запорізької області, у м. Енергодар та на об'єкті ВП "Запорізька АЕС".

До проведення навчань залучено представників Агентства зменшення загроз Міністерства оборони США, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Держатомрегулювання України, ДП "НАЕК "Енергоатом", члени координаційної групи антитерористичного центру при УСБУ в Запорізькій області та її штабу, старші окремих оперативних груп від обласних управлінь СБУ, Нацполіції і ДСНС.

Також залучено керівництво Запорізької ОДА, Енергодарського міськвиконкому, особовий склад військових частин 3042, 3033 та 3029 Нацгвардії, Запорізького ОВК, Бердянського прикордонного загону ДПС, керівництво ВП ЗАЕС, персонал служби фізичного захисту та загону відомчої воєнізованої охорони.

"На час проведення навчань правоохоронні органи можуть обмежувати перебування громадян та пересування транспортних засобів в межах санітарно-захисної зони навколо Запорізької АЕС", – попереджають на АЕС.

"Будуть відпрацьовуватись практичні дії з нейтралізації умовних терористично-диверсійних формувань", – пояснюють там.

Громадян, які перебуватимуть у зонах обмеження доступу та в санітарно-захисній зоні, повинні мати при собі документи, що посвідчують особу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News