Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умеров отримав текст вироку. Лутковська вимагає нормальної медицини йому

Понеділок, 2 жовтня 2017, 15:27

Український омбудсмен Валерія Лутковська просить російську колегу Тетяну Москалькову забезпечити Ільмі Умерову адекватну медичну допомогу.

Відповідний лист уповноважений Верховної Ради України з прав людини направила уповноваженому з прав людини в РФ 2 жовтня.

Лутковська нагадує, що засуджений в анексованому Криму до 2 років колонії-поселення Умеров "переніс операцію на серці, страждає на цукровий діабет і хворобу Паркінсона".

"Стан його здоров’я з кожним днем погіршується, у зв’язку з чим він потребує постійного догляду з боку медичного персоналу", – йдеться у листі Лутковської.

 

Омбудсман України переконана, що покарання, яке обмежує свободу, несе пряму загрозу життю Ільмі Умерову.

Тому Лутковська просить російського омбудсмена сприяти в забезпеченні права на життя і лікування Ільмі Умерова.

Тим часом, Ільмі Умеров забрав у Сімферопольському райсуді вирок, яким його засуджено на 2 роки позбавлення волі у колонії-поселенні, повідомляє "Крим. Реалії".

"Умерова Ільмі Рустемовича визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 280.1 КК РФ, і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки з позбавленням права займатися публічною діяльністю, пов'язаною з виступами та публікаціями у засобах масової інформації та телекомунікаційних мережах, у тому числі в мережі інтернет, на 2 роки з відбуванням основного покарання у вигляді позбавлення волі в колонії-поселенні", – йдеться у вироку.

Свідчення свідків захисту суд визнав такими, які "носять суб'єктивний характер" чи взагалі "не мають значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальній справі".

Доводи сторони захисту про допущення процесуальних порушень у ході порушення кримінальної справи і провадженні досудового розслідування суд назвав такими, які "не знаходять свого об'єктивного підтвердження".

Запобіжний захід Умерову – підписка про невиїзд – залишається в силі до набуття чинності вироком.

Також у тексті вироку йдеться, що термін перебування Умерова у психіатричному стаціонарі з 18 серпня до 7 вересня минулого року зарахується в термін основного покарання.

Згідно з вироком, Умерова відправлять до колонії-поселення (в разі, якщо апеляція залишить рішення суду першої інстанції в силі) "за рахунок держави самостійно".

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд Криму засудив одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення. Також йому заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ.

Умерова звинувачували у публічних закликах до сепаратизму. Він називав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Умеров не збирається просити Кремль про помилування попри свої хвороби.

І навіть після вироку він не зрікається своїх поглядів і не визнає Крим російським.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування