Могеріні: За два роки в ЄС виявили 3 тис. випадків дезінформації в російськомовних ЗМІ

Вівторок, 3 жовтня 2017, 05:33

Оперативна робоча група ЄС зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) виявила за два роки понад 3 тис. випадків дезінформації з боку російськомовних ЗМІ.

Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні в Брюсселі в понеділок на конференції "Гібридні загрози і ЄС: стан справ і прогноз на майбутнє", передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам важливо аналізувати, прогнозувати і реагувати на дезінформацію. З цієї причини ми створили в рамках Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС) першу робочу групу зі стратегічних комунікацій, зосередивши увагу на східних партнерах і російськомовних громадах. За останні два роки група East StratCom виявила більше 3000 випадків дезінформації", - сказала вона.

Вона підкреслила, що однієї лише протидії дезінформації недостатньо, і треба приділяти головну увагу роз'ясненню політики ЄС з максимальною прозорістю, розповідати реальні історії про її позитивний вплив на життя людей.

"Це як раз те, чим група East StratCom займається в країнах Східного партнерства, в тому числі напередодні листопадового саміту Східного партнерства", - зазначила Могеріні.

Вона повідомила, що з тієї ж причини в ЄЗС створено оперативну робочу групу для поліпшення стратегічних комунікацій на арабській мові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування