Слідство по фігурантах економічних злочинів Януковича завершено – Луценко

Вівторок, 3 жовтня 2017, 12:38

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє про завершення слідства щодо фігурантів економічних злочинів екс-президента Віктора Януковича та його найближчого оточення.

Про це Луценко заявив на спільному брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренком у вівторок у Києві.

"Ми завершили слідство стосовно всіх ключових фігурантів організованих злочинних угруповань Януковича щодо економічних справ. Суди майже за всіма вже надали дозвіл на заочний порядок судочинства. Залишається буквально ще одне прізвище пана Ставицького (екс-міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький - ІФ)", - сказав генпрокурор.

"Для повного комплекту ми почнемо діяти в судах за обвинуваченнями організованого злочинного угруповання Януковича в економічній частині", - зазначив Луценко.

Він також розповів, що справу про винних у розстрілах на Майдані вже передано до суду і 5 жовтня в столичному суді щодо нього пройде перше засідання.

"Це те, чого очікувало суспільство всі ці роки. Це те, що мені поставили в парламенті при призначенні як завдання номер один. Наразі можу доповісти, що слідчі і прокурори виконали свою величезну, гігантську роботу і ми вважаємо, що готові до обвинувачення Януковича, Захарченка, Якименка та низки інших посадових осіб силових органів", - розповів Луценко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News