Росія в листопаді пустить поїзди на південь в обхід України

Середа, 4 жовтня 2017, 11:21

Із 15 листопада Росія запускає рух пасажирських поїздів в обхід України ділянкою Журавка - Сохранівка – Боченково, тобто Воронезькою та Ростовською областями.

Про це з посиланням на прес-службу російської Південно-Східної залізниці повідомляє "Інтерфакс".

У повідомленні наголошується, що у зв'язку з уведенням ділянки в експлуатацію зміниться маршрут прямування пасажирських поїздів із Москви до Кисловодська, Анапи, Новоросійська, Адлера, Назрані, а з Санкт-Петербурга в Адлер, а також у зворотному напрямку.

При цьому через зміну маршруту руху даних поїздів частково зміниться розклад поїздів із Воронежа, Адлера, Анапи, Новоросійська до Москви, з Адлера до Нижнього Новгорода і з Кисловодська до Іркутська й Тинди.

Раніше повідомлялося, що ВАТ "Российские железные дороги" до кінця 2017 року планує переключити на лінію Журавка – Міллерово, побудовану в обхід України, приблизно третину поїздів, які курсують у південному напрямку.

У серпні РЖД повідомило про завершення будівельно-монтажних робіт у рамках будівництва нової двоколійної електрифікованої лінії довжиною 137 км і приступили до пуско-налагодження і тестової експлуатації окремих ділянок магістралі.

У вересні на ділянці запустили регулярний рух вантажних поїздів.

На лінії побудовано 7 нових станцій: Зайцівка, Сергіївка, Сохранівка, Кутейникове, Виноградівка (Воронезька область), Колодезі і Боченково (Ростовська область).

Магістраль має стати частиною швидкісного залізничного ходу з центральної Росії на південь. За проектом максимальна швидкість пасажирських поїздів складе 140 км/год. з перспективою збільшення до 160 км/год, вантажних – 90 км/год.

Передбачалося збільшити пропускну здатність, а також "забезпечити транспортну безпеку вантажних і пасажирських перевезень, оминаючи територію України".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News