У Росії хочуть заборонити військовослужбовцям виставляти фото в соцмережах

Четвер, 5 жовтня 2017, 10:51

Міноборони Росії заборонить військовослужбовцям викладати в інтернет фото, відео та геотеги.

Про це повідомляє "РБК-Росія", посилаючись на опублікований законопроект на Федеральному порталі нормативно-правових актів.

Відзначається, що військовослужбовці за контрактом, в тому числі іноземці, не повинні розміщувати в інтернеті будь-яку інформацію про себе та інших військових, яка вказує на їх відомчу приналежність, розкриває службову діяльність і місце їх дислокації.

"Спецслужби окремих держав, а також екстремістські і терористичні організації часто використовують розміщувану російськими військовослужбовцями в інтернеті інформацію для того, щоб дестабілізувати внутрішньополітичну та соціальну ситуації в різних регіонах світу", - пояснили агентству в Міноборони РФ.

Також уточнюється, що аналогічна заборона вже передбачена для військовослужбовців та цивільного персоналу ФСБ і ФСО.

У російському міністерстві оборони впевнені, що поширенням фотографій з геотегами, військовослужбовці порушують заборону про нерозголошення державної таємниці.

Також російське військове відомство хоче зобов'язати росіян і іноземців, які перебувають на службі за контрактом в російській армії, або вже відслужили, звітувати за свої соцмережі і активність в інтернеті за три попередніх календарних року та кожен наступний рік. Йдеться про адреси сайтів і сторінок, де військовослужбовець розміщував загальнодоступну інформацію, а також про дані, що дозволяють його ідентифікувати.

У законопроекті наголошується, що ті, хто не надасть таких відомостей або надасть недостовірні, в тому числі неповні дані, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності, включаючи арешт на 30 діб.

Як відомо, в 2014 році в Instagram з'явилися знімки військової техніки і російських військових, які відправляють з Владивостоку на схід України. Їх виставив користувач avto25, а також позначив місце, де були зроблені знімки.

Завдяки подібним фотографіям в соцмережах, неодноразово підтверджувалося перебування російських солдатів на Донбасі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування