Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Сущенка в Росії погіршується зір

Понеділок, 20 листопада 2017, 20:11

В українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно утримують в Росії, погіршується зір через погане освітлення в СІЗО.

Про це повідомила його дружина Анжеліка Сущенко, передає DW.

"Він тримається бадьоро. Сказав, що у нього все нормально. Єдине, що у нього падає зір. Він багато читає, а освітлення там не дуже хороше", - розповіла дружина журналіста.

Про це він розповів їй під час останньої зустрічі. Вона була найкоротшою із всіх і тривала близько години.

Дружина зазначила, що наступне судове засідання стосовно продовження терміну арешту буде в кінці місяця. Однак на ньому зможе бути присутнім лише адвокат.

Крім того дружина та родичі ув’язненого не зможуть відвідати основне судове засідання у січні 2018 року через те, що воно проходитиме у закритому режимі.

Як відомо, Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня 2016 року затримали у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій вимагала від РФ звільнити Сущенка, а також припинити переслідувати українських журналістів на території анексованого Криму.

Сущенко досі перебуває в російському СІЗО.

Адвокат українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін впевнений, що його підзахисного засудять до 20 років у російській в'язниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...