Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Мін'юсті Грузії заявили, що не причетні до депортації співгромадян з України

Понеділок, 20 листопада 2017, 20:49

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що її відомство не контактувало з українською стороною щодо депортації восьми своїх громадян.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Наша країна відкрита для всіх громадян Грузії, і, зрозуміло, якщо інша держава поверне їх на батьківщину, ця земля буде відкрита для всіх наших громадян", – заявила Цулукіані.

Вона зазначила, що Україна не повідомляла Грузію про депортацію її восьми співгромадян.

Як відомо,  21 жовтня друга Міхеіла Саакашвілі і добровольця Давида Макішвілі, колишніх охоронця і водія лідера партії "Рух нових сил" Георгія Рубашвілі і Міхеіла Абзіанідзе схопили в Києві і видворили до Грузії. 

15 листопада Саакашвілі опублікував документ Головного управління Державної міграційної служби в Києві, згідно з яким посвідку на тимчасове проживання журналіста грузинської телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі в Україні скасували. 

17 листопада Саакашвілі заявив, що спецназ викрав з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів.  

У свою чергу нардеп Юрій Дерев'янко заявив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надирадзе, а також Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт "Київ", щоб видворити за межі країни.

В СБУ згодом заявили, що спільно з Нацполіцією, Державною міграційною та прикордонною службами видворили з України вісьмох громадян Грузії, а рішення ухвалено на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що "діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України".  

Читайте також: В'їзд заборонено. Як видворяють "грузинів Саакашвілі" з України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування