Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Білорусі показали кадри з допитом затриманого українця

Понеділок, 20 листопада 2017, 21:19

Білоруські державні телеканали показали кадри, на яких, за їхніми твердженнями, відзняті допит українця Павла Шаройка та затримання фігурантів справи.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За версією білоруського телеканалу ОНТ, у журналістів в розпорядженні є "фрагмент запису допиту, де розвідник називає свого координатора - українського дипломата, акредитованого в Мінську".

"У 2016 році ще при зміні оперативного керівника мене перевели з відділу, який займався журналістами, які працюють під прикриттям, до відділу, де працюють дипломати під прикриттям", - говорить на відео затриманий українець.

Він зазначив, що не знає, з чим це було пов'язано.

"Припускаю, що це робилося напередодні приїзду до Білорусі на посаду першого секретаря посольства України полковника Скворцова Ігоря Васильовича. Скворцова я знаю ще з часів служби в МО України", - повідомив на відео Шаройко.

"РИА" зазначає, що у відео є кадри затримання співробітниками спецслужб "білоруса, якого підозрюють в отриманні відомостей на користь України. Також демонструються документи, які називаються "цілком таємними".

Як відомо, 17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста "Українського радіо" Павла Шаройка.

В "Українському радіо" додали, що редакція кілька тижнів не могла з ним зв’язатися. 

За словами дружини Шаройка, журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Перед тим у квартирі був обшук.

Білоруський Комітет держбезпеки стверджує, що Шаройко працює на українську розвідку під прикриттям і має цілу мережу агентів-білорусів. Під час обшуку у журналіста вдома нібито виявили копії розвідувальних донесень, спрямованих ним "у Центр".

За твердженням КДБ Білорусі, Шаройко визнав, що є полковником військової розвідки України, а координував його діяльність радник посольства України в Білорусі.

18 листопада кореспондента "Українського радіо" відвідав український консул.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заперечує, що Павло Шаройко є його співробітником.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування