Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Губернатор Запоріжжя скасував комісію, яка викрила його у корупції

Понеділок, 20 листопада 2017, 21:59

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при ОДА, в якій раніше розповіли про його незаконне збагачення.

Про це повідомив Бриль на своїй сторінці у Facebook.

Губернатор Запоріжжя підписав відповідне розпорядження після публікацій у ЗМІ щодо звернення голови комісії до САП, ГПУ і НАЗК із заявами про здійснення ним кримінальних правопорушень.

Бриль стверджує, що він підписав розпорядження про скасування антикорупційної комісії при ОДА виключно через те, що у її роботі виявили ряд порушень.

"З часом, в діяльності комісії почали домінувати суб’єктивізм та зведення особистих та бізнесових інтересів тодішнього керівника комісії Дмитра Марченка. Оскільки фактично комісію було перетворено в інструмент бізнесових "розбірок", навесні 2017 року було змінено керівника комісії. І замість Дмитра Марченка комісію очолив запорізький журналіст Сергій Сидоров", - пише голова Запорізької облдержадміністрації.

Він стверджує, що комісія продовжувала від імені облдержадміністрації направляти заяви та звернення, спрямовані на надання незаконних переваг в господарській діяльності одних суб’єктів та перешкоджання законній господарській діяльності інших.

Водночас Сергій Сидоров заявив, що ці звинувачення "не мають відношення до дійсності", а саме розпорядження голови ОДА - "ніщо інше, як реакція на звернення комісії, підписане заднім числом", передає "Укрінформ".

Він розповів, що дізнався про розпуск антикорупційної комісії на сайті ОДА.

"Хоча у відповідності з Положенням про антикорупційну комісію, рішення про його скасування, як і внесення змін до Положення, можуть проводитися тільки за узгодженням з головою комісії. Цього зроблено не було. Тому наразі нами розглядається питання про звернення до суду", - підкреслив Сидоров.

Він додав, що якщо органи, до яких спрямовані заяви про здійснення головою Запорізької ОДА кримінальних правопорушень, їх не розглядатимуть розпорядження Бриля про скасування комісії, Сидоров їх продублює як фізична особа.

На минулому тижні члени комісії на чолі із Сидоровим підписали протокол з рішенням направити його в Генпрокуратуру, САП и НАЗК про незаконне збагачення Костянтина Бриля. У ньому зазначається, що виявлені статки не відповідають задекларованим прибуткам губернатора Запоріжжя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування