На місці, де, ймовірно, затонула аргентинська субмарина, зафіксували шум

Вівторок, 21 листопада 2017, 00:10

Пошукові кораблі в Південній Атлантиці зафіксували шум на гідролокатори, який міг створювати екіпаж аргентинського підводного човна, що зник безвісти п'ять днів тому.

Про це заявив військово-морський флот країни, пише AFP.

Шуми зафіксовані приблизно в 360 кілометрах у відносно мілкій воді на краю континентального шельфу Аргентини, повідомив журналістам представник військово-морського флоту Енріке Балбі.

Звуки схожі на стукіт інструментами по корпусу підводного човна, щоб привернути увагу рятувальників, повідомляє CNN, посилаючись на неназваного високопоставленого військово-морського офіцера США.

Балбі сказав, що ці координати відповідають курсу, яким підводний човен слідував на базу в північно-східному місті Мар-дель-Плата.

На місце, де двома аргентинськими кораблями виявлені шуми, був негайно відправлений літак ВМС США P-8A Poseidon.

Літак скинув сонарні буї в море, щоб записати шум. За словами Балбі, аналіз записів займе кілька годин.

"Тепер є сенс зосередити пошук, не нехтуючи всією областю операцій", - сказав Балбі.

Як відомо, зв'язок із субмариною, побудованою на верфях в Німеччині, зник 15 листопада в Атлантичному океані під час її переходу з бази ВМС Ушуая на півдні країни до місця базування в Мар-дель-Плата, в 400 км на південь від Буенос-Айреса.

На борту човна перебувало 44 людини. У рятувальній операції беруть участь 10 аргентинських військових кораблів, полярне судно з Великої Британії, а також три американські літаки.

Свою допомогу запропонували також в Бразилії, Чилі, Уругваї та ПАР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News