Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіллерсон розказав про нові санкції щодо КНДР

Вівторок, 21 листопада 2017, 02:35

Нові американські санкції щодо КНДР будуть схожі на попередні, проте зачіпатимуть більше суб'єктів і закриють деякі "лазівки".

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає Інтерфакс-Україна.

"Вони схожі на санкції, які ми прийняли в минулому. Зараз ми просто розширюємо, охоплюємо більше суб'єктів", - сказав він журналістам в Білому домі, додавши, що "практичний ефект (введення нових санкцій) може бути обмеженим".

При цьому він висловив надію, що США "закриють з ними кілька "лазівок".

Тіллерсон відмовився повідомляти журналістам будь-які подробиці про нові санкції, оскільки у вівторок їх вже анонсує міністерство фінансів.

"Ми продовжимо чинити тиск на КНДР, домагаючись приєднання до цієї роботи інших країн і вжиття ними заходів", - заявив глава Держдепартаменту.

На його думку, "загальне переконання значно впливає на Північну Корею".

За словами Тіллерсона, США "досі сподіваються на дипломатію" у вирішенні ситуації на Корейському півострові.

У понеділок прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп оголосив про рішення включити Північну Корею в список країн, які спонсорують тероризм.

Трамп заявив, що внесення в список мало статися "багато років тому".

Зараз в американському списку спонсорів тероризму значаться Іран, Судан і Сирія. Іран був включений в список в 1984 році, Судан в 1993, а Сирія в 1979 році.

Північна Корея також була в списку з 1988 року, проте в жовтні 2008 року держдепартамент США оголосив про виключення КНДР зі списку, оскільки вдалося дійти згоди з приводу проведення інспекцій північнокорейських ядерних об'єктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...