У НАЗК обізвали суд, який повернув позовну заяву, некомпетентним

Вівторок, 21 листопада 2017, 10:50

Національне агентство з питань запобігання корупції вважає, що Шевченківський районний суд знайшов формальний привід не прийняти до розгляду позовну заяву по резонансній справі про захист ділової репутації НАЗК.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій 21 листопада на офіційному сайті.

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалою від 17 листопада 2017 року повернув позовну заяву НАЗК про захист ділової репутації, подану до колишньої співробітниці відомства Ганни Соломатіної.

Зазначається, що при зверненні за захистом порушених прав Національне агентство керувалося частиною 1 статті 109 Цивільного процесуального кодексу України, за якою позови до фізичних осіб пред’являються, зокрема, за місцем проживання відповідача.

Відповідно до рішення Київської міської ради від 27 квітня 2001 року №280/1257 "Про межі нових адміністративних районів м. Києва та організаційні заходи по проведенню адміністративно-територіальної реформи" зі змінами та доповненнями, вул. Паньківська, на якій проживає колишня співробітниця Національного агентства, належить до Шевченківського району м. Києва.

На думку суду, відповідно до правил територіальної підсудності: "…відповідач … проживає за адресою …, що територіально відноситься до Голосіївського району м. Києва. …За приписами п. 4 ч. 3 ст. 121 ЦПК України заява повертається у випадку коли справа не підсудна цьому суду".

"У такий спосіб Шевченківський районний суд м. Києва самоусунувся від розгляду цієї справи, визнавши себе некомпетентним", – вважають у НАЗК.

У відомстві наголошують, що Національне агентство, утримуючись від подальших коментарів з цього приводу, заявляє про незмінність обраного курсу та рішучий намір надати Ганні Соломатіній можливість довести достовірність її тверджень у суді.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва 20 листопада повернув позовну заяву Нацагенства із запобігання корупції щодо захисту ділової репутації до колишньої співробітниці Ганни Соломатіної, яка звинуватила відомство у фальсифікаціях.

Соломатіна зокрема звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.

Також вона заявила, що "куратор НАЗК" в Адміністрації президента намагався встановити контроль над рішеннями агентства, а коли Соломатіна відмовилася, Корчак фактично підпорядкувала її департамент лояльній до себе людині. Через це, мовляв, Соломатіна написала заяву про звільнення.

В АП заперечують інформацію, публічно озвучену й передану в антикорупційні органи Соломатіною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування