Міноборони РФ хоче відсудити більше мільярда рублів у КБ "Південне"

Вівторок, 21 листопада 2017, 10:52

Українське ДП "КБ "Південне" відсторонено від участі в судових засіданнях, де Міноборони РФ намагається стягнути з нього більше 1 мільярда рублів компенсацій за розірвання контракту.

Таку відповідь надало державне космічне агентство України на запит "Української правди".

"Представників ДП "КБ "Південне" фактично відсторонено від участі у процесі, оскільки Міноборони РФ ініціювало переведення справи у закритий режим", - сказано у відповіді космічного агентства.

Зазначається, що позов російського Міноборони до конструкторського бюро про розірвання контракту від 29 серпня 2003 року та стягнення 183,6 млн рублів "безпідставного збагачення" (формулювання російської сторони) та 3,162 млн рублів відсотків і 915 млн 646 тисяч 900 рублів неустойки був поданий до арбітражного суду Москви 7 лютого 2017 року.

"Співпраця КБ "Південне" з Міноборони РФ по контракту від 29.08.03 було припинено у 2014 році на виконання указу президента "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 27.08.14" "Про заходи щодо вдосконалення державної військово-технічної політики №691/2014", - повідомляють в агентстві.

Там зазначають, що питання щодо мирного врегулювання спору неодноразово підіймав суддя "з метою з'ясування реакції  російської сторони", але наразі мова про це не йде.

"Триває розгляд справи у першій інстанції. Чергове засідання має відбутися 13 грудня. У зв'язку з тим, що по ініціативі Міноборони Росії справі надано гриф "Таємно", слухання справи відбувається у закритому судовому засіданні", - зазначено у відповіді.

Згідно з даним арбітражного суду Москви, вже призначалось 9 засідань по даній справі, 6 з яких переносились на інший час.

Так, зазначається, що 7 лютого була подана позовна заява, 14 лютого відбулось засідання суду "про прийняття до виробництва судового позову позивача", а 20 березня справа була призначена до судового розгляду. Однак, після цього всі засідання щоразу переносились на інший час.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Росії судиться з українським "КБ "Південне", великим розробником ракетно-космічної техніки, за нібито невиконаний контракт про постачання в РФ комплексів "Воєвода".

Українське конструкторське бюро не визнало вимог міноборони РФ і вимагало повністю їх відхилити, аргументуючи свою позицію тим, що підприємство зупинило передачу Міноборони результатів ДКР через те, що в серпні 2014 року українська влада ввела заборону на експорт в Росію товарів і послуг військового і подвійного призначення.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News