Суд не повернув Добкіну паспорти – розслідування триває

Вівторок, 21 листопада 2017, 13:18

Печерський районний суд Києва продовжив до 8 січня 2018 року зобов'язання народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна не виїжджати за кордон.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій у Єдиному реєстрі судових рішень 20 листопада.

Зазначається, що прокуратура просила суд продовжити зобов'язання, покладені на Добкіна після внесення за нього 50 мільйонів гривень застави, термін яких спливав 13 листопада.

Строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні заступник генерального прокурора продовжив до 14 січня 2018 року.

Підозрюваний та захисники щодо задоволення клопотання заперечували, мотивуючи тим, що ризики стороною обвинувачення не доведені та вони покрились внесенням великої суми застави.

Вони просили скасувати обов'язок підозрюваного – здати на зберігання слідчому або прокурору у кримінальному провадженні паспорти та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну та не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора або суду з населених пунктів, в яких вона проживає та працює в м. Харків та м. Київ.

Адвокати Добкіна мотивували це тим, що він є народним депутатом та за родом своєї діяльності потребує пересування як по території України, так і за її межами.

Водночас слідчий суддя встановив, що для закінчення дії досудового розслідування у кримінальному провадженні необхідно додатково провести великий обсяг слідчих та процесуальних дій, у тому числі закінчити проведення призначених у кримінальному провадженні 44 комплексних судових експертиз (судово-оціночні, з питань землеустрою, будівельно-технічні) та долучити до матеріалів кримінального провадження їх висновки.

Тож суд задовольнив клопотання прокуратури та продовжив особисті зобов'язання Добкіна на два місяці – до 8 січня 2018 року.

Читайте також: "Махінації з нудним обличчям. У чому ГПУ звинувачує Добкіна".

Як відомо, в діях нардепа від "Опоблоку" вбачають ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Добкін заперечує всі обвинувачення.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News