Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ: Зібрали докази злочинів окупантів Криму для міжнародного суду

Середа, 22 листопада 2017, 13:01

Служба безпеки України та Національна поліція зібрали ґрунтовну доказову базу щодо порушення прав людини, законів та звичаїв війни в анексованому Криму.

За цими матеріалами прокуратура підготувала перше інформаційне повідомлення, яке буде скеровано до Міжнародного кримінального суду, повідомляє СБУ.

Згідно з повідомленням, під час досудового розслідування співробітники спецслужби "задокументували всі виявлені обставини порушення основоположних прав та свобод людини, жорстокого поводження з цивільним населенням, порушення законів і звичаїв ведення війни, міжнародних угод та конвенцій".

"Було виявлено також обставини дискримінації за етнічними, релігійними ознаками та інші порушення прав громадян України, які перебувають в анексованому Криму" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що представники так званих "Державної Ради Республіки Крим", "Ради міністрів Республіки Крим" та інших незаконно створених країною-агресором окупаційних органів влади також незаконно захопили та привласнили будівлі, споруди, земельні ділянки, автотранспортні засоби, інше рухоме та нерухоме майно, товарно-матеріальні цінності тощо, назвавши це "націоналізацію" українського майна.

"Слідчим підрозділом ГУ СБУ в АР Крим було отримано санкції суду на арешт незаконно привласненого майна, яке до анексії Криму перебувало на балансі державних органів України", – зазначає спецслужба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування