Путін вирішив посилити мобілізацію після навчань "Запад-2017"

Середа, 22 листопада 2017, 13:45

Президент РФ Володимир Путін доручив проаналізувати підсумки навчань "Запад-2017" та вжити додаткових заходів щодо підвищення мобілізаційної готовності.

Про це він заявив на нараді з військових питань, передає "Інтерфакс-Білорусь".

"За підсумками навчань були виявлені певні недоліки, потрібно уважно їх вивчити, виробити додаткові заходи щодо підвищення мобілізаційної готовності", - сказав Путін.

За його словами, необхідно "проаналізувати ще раз можливості оборонних підприємств по оперативному нарощуванню обсягів виробництва військової продукції".

Путін також зазначив, що в ході навчань "було успішно вирішено низку важливих завдань, в першу чергу перевірена мобілізаційна готовність і можливості забезпечення потреб військ на місцях, забезпечення з місцевих ресурсів, а військовослужбовці, громадяни,  які перебувають у запасі, були залучені на військові збори".

Крім того, були відпрацьовані питання передачі до складу Збройних сил автотранспорту та техніки цивільних підприємств та проведено комплексну оцінку забезпечення військ транспортно-логістичними послугами, продовольством і медикаментами.

Як відомо, російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017" відбувалися з 14 до 20 вересня.

Офіційно заявлялося, що в них будуть задіяні близько 13 тисяч осіб.

19 вересня стало відомо, що під час навчань "Запад-2017" на полігоні "Лузький" під Петербургом вертоліт Ка-52 випадково обстріляв глядачів ракетами, двоє людей опинилися в лікарні.

На останньому етапі навчань було відпрацьовано нанесення масованого ракетно-ядерного удару.

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, заявляв, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Запад-2017" схожі на підготовку до великої війни.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко "Запад-2017" зазначав, що навчання "Запад-2017" націлені не на напад, а на вишколення військовослужбовців "на випадок війни".

Україська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування