Вибухи в Калинівці: офіцера оштрафували на 2,5 тисячі гривень за недбалість

Середа, 22 листопада 2017, 18:23

Суд у справі вибухів на військових складах у Калинівці оштрафував майора на 2 465 гривень за "недбале ставлення до служби".

Відповідне рішення 10 листопада ухвалив Калинівський районний суд Вінницької області, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

"За результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майора Б. притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 2465 гривень", – йдеться в повідомленні.

У відомстві пояснюють, що зазначений старший офіцер неналежно виконував свої службові обов'язки з контролю пропускного режиму та дотримання порядку допуску особового складу і техніки.

Через це, як зазначають в прокуратурі, працівники приватного підприємства, зокрема, пронесли на територію військової частини заборонені легкозаймисті речовини та пожежонебезпечні предмети.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області. Постраждали щонайменше дві особи, евакуйовано понад 30 тисяч людей.

Слідчі відпрацьовували 4 основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу, одна з них – диверсія.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що на складах боєприпасів у Калинівці було 83 тисячі тон боєприпасів, із них лише 68 тон були готовими до застосування.

У Генштабі заявляли, що територія загоряння на складах боєприпасів в районі Калинівки становила близько 10% від загальної площі арсеналу.

Президент Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у ситуації в Калинівці.

3 жовтня у Калинівці припинилися вибухи і пожежа.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що існують свідчення того, що до вибухів на військових складах у районі Калинівки призвів закладений диверсантами детонатор.

За фактом вибухів у Калинівці розслідують кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) КК України.