Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія приєдналася до пошуків зниклої аргентинської субмарини

Четвер, 23 листопада 2017, 01:33

Аргентина прийняла допомогу Росії в пошуках військового підводного човна, який зник безвісти в південній частині Атлантичного океану тиждень тому.

Про це пише BBC.

Президент Маурісіо Макрі сказав, що російський лідер Володимир Путін подзвонив йому, щоб запропонувати розгорнути розвідувальне судно і екіпаж з досвідом подібних операцій.

У пошуку беруть участь більше десятка країн, включаючи США.

Субмарина Сан-Хуан зникла після повідомлення про електричний пробій.

В останній раз екіпаж контактував з військово-морськими офіцерами на суші минулої середи.

Представник військово-морського флоту, капітан Енріке Балбі, сказав, що пошуки тепер увійшли в "критичну фазу" на тлі побоювань, що рівень кисню може падати.

Пізніше він сказав аргентинським журналістам, що ВМС вивчали повідомлення про гучний шум, виявлений в цьому районі через кілька годин після того, підводний човен зник.

Він описав це як "гідроакустична аномалія" і відмовився підтвердити, чи був вибух.

Як відомо, зв'язок із субмариною, побудованою на верфях в Німеччині, зник 15 листопада в Атлантичному океані під час її переходу з бази ВМС Ушуая на півдні країни до місця базування в Мар-дель-Плата, в 400 км на південь від Буенос-Айреса.

На борту човна перебувало 44 людини. У рятувальній операції беруть участь 10 аргентинських військових кораблів, полярне судно з Великої Британії, а також три американські літаки.

Свою допомогу запропонували також в Бразилії, Чилі, Уругваї та ПАР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування