РФ, Іран і Туреччина ініціюють сирійський Конгрес національного діалогу

Четвер, 23 листопада 2017, 06:14

Росія, Іран і Туреччина виступили за скликання Конгресу сирійського національного діалогу, який, на їхню думку, повинен привести до всебічного діалогу і примирення.

Відповідну заяву президенти трьох країн підписали під час зустрічі в Сочі 22 листопада, пише DW.com.

Володимир Путін, Хасан Роухані і Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про проведення консультацій на рівні міністрів закордонних справ трьох країн і представників спецслужб, щоб забезпечити умови для організації конгресу в Сочі.

"Домовилися провести це важливий захід на належному рівні, забезпечити участь в ньому представників широких верств сирійського суспільства", - заявив журналістам Путін.

Він також запевнив, що правлячий в Сирії режим президента Асада висловив готовність провести конституційну реформу і забезпечити вільні підконтрольні ООН вибори.

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган наголосив на необхідності виключити з процесу мирного врегулювання в Сирії "терористичні угруповання", які діють на території країни.

Глави трьох країн домовилися зміцнити співпрацю в боротьбі з тероризмом, зокрема, з угрупуваннями "Ісламська держава" і "Джебхат ан-Нусра".

Президент Ірану Хасан Роухані, в свою чергу, підкреслив "конструктивну роль", яку співпраця трьох країн зіграла у врегулюванні сирійської кризи. Він також висловив надію, що жителі Сирії незабаром можуть повернутися до себе на батьківщину.

Як повідомлялось, напередодні Путін провів переговори з президентом Сирії Башаром Асадом у Сочі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування