У Дніпрі СБУ затримала бізнесмена при спробі купити прослушку з Росії

Четвер, 23 листопада 2017, 10:41

Співробітники Служби безпеки України затримали жителя Дніпра при спробі купити російський комплекс для прослуховування мереж стільникового зв’язку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що правоохоронці встановили, що підприємець з Дніпра вирішив замовити за 200 тисяч доларів у РФ спеціальний комплекс для негласного отримання інформації.

"Ділок планував прослуховувати телефонні розмови державних службовців та конкурентів по бізнесу. Співробітники СБ України задокументували, що доставка комплексу мала відбуватися під контролем спецслужб РФ", - сказано у повідомленні.

У відомстві додають, що оперативники провели спецоперацію, імітуючи ввезення в Україну спецапаратури, і,  при спробі її придбати, затримали бізнесмена.

Там додають, що у ході санкціонованих обшуків у приміщеннях, які перебувають у його власності та користуванні, правоохоронці вилучили закамуфльовані під побутові предмети пристрої негласного зняття інформації та комп’ютерну техніку, на якій було встановлено програмне забезпечення призначене для негласного отримання інформації.

Україська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування