Росія вимагає від США закрити сайт "Миротворець"

Четвер, 23 листопада 2017, 15:50
Росія вимагає від США закрити сайт Миротворець

Росія направила ноту до Державного департаменту США з вимогою відмовити сайту "Миротворець" в "американській прописці" через створення "атмосфери нетерпимості" до російських ЗМІ.

Про це в четвер заявила директор департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє "ТАСС".

"Ми передали ноту в Держдеп США, де містяться характеристики порталу "Миротворець", а також в цьому документі міститься вимога відмовити їм в американській прописці, так як від діяльності цього так званого миротворчого сайту постраждав вже не один журналіст", - сказала вона.

"Відчуйте різницю: це пильне стеження за будь-яким кроком, який роблять російські засоби масової інформації, і інформацією, яку вони поширюють, максимальне створення атмосфери нетерпимості до російських ЗМІ і абсолютна бездіяльність щодо сайту, діяльність якого суперечить всім нормам корпоративної етики", - заявила Захарова.

За її словами, відповіді від американської сторони поки не надходило.

Раніше в міністерстві закордонних справ РФ заявили, що  сайт "Миротворець" базується на американських серверах базується і звинуватили США в небажанні протидіяти цьому.

Як відомо, сайт "Миротворець" пов’язують із членом колегії МВС Антоном Геращенком. Сайт декларує, що публікує інформацію про людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, скоїли злочини проти основ національної безпеки.

24 травня 2016 року "Миротворець" оприлюднив оновлений список журналістів, які, на їхній погляд, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказано поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль закликали видалити з сайту "Миротворець" дані журналістів, акредитованих у так званих "ДНР" і "ЛНР".

Україська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування