Хуг обговорив недотримання Мінських угод із Захарченком

Четвер, 23 листопада 2017, 18:57

Перший заступник голови спостережної місії ОБСЄ Александр Хуг зустрівся з ватажком незаконного збройного формування "ДНР" Олександром Захарченком.

Про це інформує у четвер прес-центр СММ ОБСЄ.

"Хуг підкреслив, що безпека членів СММ ОБСЄ залишається найвищим пріоритетом для місії, і що ті, хто порушує безпеку персоналу або майна СММ, повинні бути притягнуті до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі з Захарченком Хуг наголосив на свободі пересування місії, включно з доступом до незахищеного кордону з Росією, який є обмеженим на території, підконтрольній бойовикам Захарченка.

Представник ОБСЄ нагадав, що в листопаді бойовики щонайменше 23 рази порушили свободу членів СММ ОБСЄ на пересування.

"Хуг підняв питання про тривале недотримання Мінських угод, що відображено у щоденних звітах місії. Він висловив занепокоєння з приводу обстрілу та стрілянини поблизу об'єктів критично важливої інфраструктури, таких як Донецьк та фільтраційні станції", - зазначають в СММ ОБСЄ.

Хуг закликав до спільних зусиль, спрямованих на збереження цих об'єктів та вилучення важкої зброї з цих місць.

Крім того, він висловив занепокоєння з приводу тривалої присутності позицій у цивільній інфраструктурі або поблизу неї.

Хуг заявив, що пожалів, що занадто багато часу було витрачено на боротьбу та закликав більше не шукати виправдань, щоб не покращувати ситуацію.

"Пошкоджена інфраструктура повинна бути відремонтована без будь-яких подальших затримок", - підкреслив він.

Як відомо, цього тижня в окупованому Луганську загострилася ситуація через конфлікт ватажка незаконного збройного формування "ЛНР" Ігоря Плотницького з відстороненим "главою МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

Крім цього увечері 21 листопада в окупований Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.

23 листопада в СММ ОБСЄ анонсували зустріч заступника голови спостережної місії ОБСЄ Александра Хуга з ватажком незаконного збройного формування "ДНР" Олександром Захарченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування