Кримськотатарську активістку поховають 24 листопада у Криму

Четвер, 23 листопада 2017, 22:13

Ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка поховають 24 листопада у селі Новокленове Білогірського району у Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на дані кримських активістів.

Зазначається, що що дженазе (похоронний обряд – ред.) проводиметься за адресою: вулиця Молодіжна, 52, село Новокленове Білогірського району о 14:00.

Як відомо, 23 листопада в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху за нібито "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини.

Серед затриманих Бекір Дегерменджі, Куртсеїт Абдуллаєв, Асан Чапух, Руслан Трубач і Кязім Аметов.

Після затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Кашка стало погано під час затримання кримськотатарських активістів, які нібито вимагали гроші в турка.

"Історія неприємна: турок втерся в довіру до сім'ї Веджіє, позичив гроші і відмовлявся повертати. Активісти вирішили втрутитися в ситуацію через повагу до ветерана національного руху. У підсумку це закінчилося затриманнями і обшуками у них", - повідомила головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва.

За її інформацією, Веджіє сильно розхвилювалася, їй викликали швидку, дорогою до лікарні вона померла.

"Дивної сили була людина - в 83 роки їздила на судові засідання, в 2015 році брала участь в блокаді", - розповідає головний редактор УП.

Глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров назвав затримання у Криму спецоперацією ФСБ Росії з метою арештів активістів національного руху і компрометації Меджлісу кримськотатарського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News