Геращенко про відео з заручниками ОРЛО: будь-яка звістка важлива

П'ятниця, 24 листопада 2017, 13:56

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко називає важливою і для влади, і для родин заручників появу відео з військовополоненими в ОРЛО.

Про це вона сказала у коментарі журналістам 24 листопада.

"Про відео українських заручників, яких зняли в луганській тюрмі. Я рада тому, що хлопці вперше за багато місяців змогли поговорити зі своїми родинами. Будь-який шанс, коли вони можуть дати вісточку рідним, – це для нас велике свято, це для нас дуже важливо і для родин це важливо", - сказала Геращенко.

Вона також додала, що всі розуміють, навіщо "все це запускається в мережу, і з цього робиться така непроста історія".  

"Наше ставлення таке: родини отримали сигнал від хлопців, побачили їх живих. Це важливо. Все інше залишається на совісті організаторів цього дійства", - сказала Герщенко.

За її словами, рідним українських полонених не так часто випадає можливість отримати хоч якусь звістку про заручників.

"У нас є проблеми з передачею листів і особистим спілкуванням. Наприклад, ті заручники, які знаходяться у макіївській колонії, вони не мають права на дзвінок уже майже 2 роки.

І теж єдиний контакт з родинами у них був, коли одна народна депутатка забігла з камерами у тюрму, познімала все це і виклала в ефір. Тільки рвали серце родинам, але з іншого боку – родини змоги побачити хлопців", - сказала Геращенко.

Вона наголосила, що влада серйозно працює над тим, щоб розблокувати процес звільнення заручників і "аби все це нам вдалося зробити до нового року".

Як відомо, раніше Геращенко заявила, що бойовики тримають у заручниках 162 українців.

15 листопада лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі.

Також повідомлялось, що Путін "підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими" між Україною і ОРДЛО пообіцяв "особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік".

Пізніше лідер так званої "ДНР" Олександр Захарченко підіграв Путіну і Медведчуку в питанні обміну полоненими з Києвом. Він заявив, що "обмін полоненими не повинен залишатися питанням війни і торгівлі".

16 листопада ватажок ОРЛО Ігор Плотницький доручив перевірити стан полонених перед передачею їх українській стороні.

Після цього в мережі з’явилося відео, на якому стверджується, що українські військовополонені в ОРЛО спілкуються з членами своїх сімей та близькими.

Читайте також: Гра Путіна та Медведчука. Чи буде розблоковано обмін полоненими 

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування