Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДСНС вимагає закрити 17 медичних і соцзакладів на Одещині

П'ятниця, 24 листопада 2017, 18:56

Головне управління державної служби з надзвичайних ситуацій вимагає через суд закрити 17 медичних і соціальних закладів в Одеській області до усунення порушень, пов'язаних із пожежною безпекою.

Про це повідомила депутат Одеської облради Ірина Ковалиш, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що наразі відповідні позови розглядає Одеський окружний адміністративний суд.

"Ініціатором серії позовів є головне управління ДСНС в Одеській області. Відповідачі - керівники комунальних закладів сфери освіти, медицини та соціальної політики, в яких співробітники ДСНС здійснили перевірки стосовно виконання вимог і дотримання заходів пожежної безпеки та виявили порушення. Основна вимога ДСНС до порушників - "вжиття заходів реагування у вигляді повного припинення роботи", - розповіла Ковалиш.

Серед закладів, які вимагає закрити облуправління ДСНС, - обласна психіатрична лікарня №4, кілька райлікарень, санаторіїв, одеський обласний госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни, одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер, одеська обласна клінічна лікарня.

Як відомо, в ніч на 16 вересня у дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв у суботу радник начальника ГУ Нацполіціі в Одеській області Руслан Форостяк, підозру оголошено двом посадовим особам дитячого закладу - директору і відповідальному за пожежну безпеку,  ці особи затримані в порядку ст. 208 КПК.

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу.

Директор департаменту освіти Олена Буйневич сама подала у відставку.

18 вересня Київський районний суд заарештував без права внесення застави підозрюваного в порушенні правил пожежної безпеки директора дитячого табору "Вікторія".

Цього ж дня без права внесення застави суд заарештував виховательку дитячого табору Наталю Янчик. Згодом стало відомо, що вона звільнилась з роботи у таборі за місяць до трагедії.

28 вересня апеляційний суд Одеської області звільнив Янчик з-під варти на поруки народного депутата від БПП Мустафи Найєма.

Пізніше слідчі заявили, що пожежа в дитячому таборі "Вікторія" могла статися через забутий та увімкнений кип'ятильник в одній із кімнат, де жив вихователь табору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування