Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 24 листопада 2017, 19:32

Плотницкий пішов у відставку, в Єгипті теракт, Україна отримає допомогу від ЄС, детективам НАБУ пропонували хабар, Зеленський незадоволений СБУ, Gloria-Jeans звинувачують у фінансуванні "ЛНР", - новини, які обговорювали 24 листопада.

Про теракт у Єгипті. Бойовики напали на мечеть Аль-Рауда в Бір-ель-Абед на Північному Синаї. Кількість загиблих - 235 осіб.

Про допомогу від ЄС. З 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої може бути близьким до 1,8 млрд євро.

Про НАБУ. Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно із працівниками Генеральної прокуратури викрили особу, яка пропонувала співробітнику НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США. Хабар пропонував відомий одеський контрабандист Вадим Альперін.

Ще НАБУ відкрило і передало до САП кримінальне провадження про безпідставну видачу чиновниками МВС цивільним особам нагородної зброї.

Про Соломатіну. Колишня співробітниця НАЗК, яка звинуватила голову Нацагентства Наталію Корчак у фальсифікаціях, оприлюднила листування з "куратором" адміністрації президента, через побоювання за своє життя.

Про бійця "Донбасу". 24 листопада активісти під Радою заявили про викрадення бійця батальйону "Донбас" Олександра Новікова. Пізніше у Нацполіції повідомили, що його затримали за підозрою у викрадені людині.

Про Зеленського. Український актор Володимир Зеленський різко висловився на адресу Служби безпеки України і тих, хто виступає за заборону серіалу "Свати".

"Якщо комусь не подобається слово "свати" просто, а ближче слово "куми", то ви спочатку поборіть своє кумівство, а потім будете боротися з нашими "Сватами". Ви боретеся з тим, що об'єднує мільйони телеглядачів всі ці довгі роки", – заявив актор.

Про "Gloria-Jeans". Співробітники Служби безпеки України викрили відомого виробника одягу на фінансуванні терористичної організації "ЛНР". Йдеться про великого російського виробника "Gloria-Jeans".

Про Крим. Росія завезла до окупованого Криму 250 тисяч осіб з ОРДЛО та ще близько 300 тисяч  – із РФ, заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає Укрінформ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування