Фіскали маніпулюють деталями виплат ренти у "справі Насірова"

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:17

НАБУ склало протокол про адміністративне правопорушення на чиновницю Державної фіскальної служби через надання недостовірної інформації на запит НАБУ про рентну плату компаній депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це йдеться в постанові Шевченківського районного суду Києва від 24 жовтня, пише проект "Марлін".

У липні Національне антикорупційне бюро звернулося до ДФС за інформацією про нараховані та фактично сплачені  2015 року авансові внески з рентної плати за користування газовими надрами приватними компаніями "Надра Геоцентр", "Фірма Хас" та "Карпатнадраінвест" в помісячному розрізі по кожному платнику.

У відповідь бюро отримало лист за підписом в.о. голови ДФС Мирослава Продана, в якому містилися дані не окремо помісячно за 2015 рік, а помісячно по наростаючій.

Як пояснила начальник відділу адміністрування ресурсних та рентних платежів ДФС Галина Коваленко, яка безпосередньо давала відповідь НАБУ, інформацію готували кілька різних департаментів, тому чиновниця не могла перевірити її через обмежені посадові обов’язки.

Суд дійшов висновку, що фіскальна служба надала недостовірну інформацію на запит детективів. В результаті Коваленко визнали винною та призначили їй штраф у розмірі 4 250 гривень.

Як повідомлялося, відстороненого голову ДФС Романа Насірова підозрюють в тому, що він у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних податкових органів незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "ХАС", ТОВ "Карпатнадраінвест" та ТОВ "Надра Геоцентр" на загальну суму понад 2 мільярди гривень.

Нещодавно були оприлюднені факти, що фіскали намагаються оскаржити власну бездіяльність у "справі Насірова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News