ГПУ не назбирала доказів причетності екс-голови Одещини до побоїща

Понеділок, 27 листопада 2017, 13:26

Генеральна прокуратура не знайшла доказів провини народного депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика у сутичках, які відбувалися в Одесі 19 лютого 2014 року.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит нардепа від БПП Сергія Лещенка, яку він публікує у Facebook.

19 лютого 2014 року молодики у касках влаштували побоїще під Одеською облдержадміністрацією. За даними місцевих ЗМІ, це були представники харківського "Оплоту" та бійці однойменного бійцівського клубу. Тоді постраждали не лише учасники акцій, а й щонайменше 9 журналістів та техніка трьох знімальних груп.    

На той час Одеську ОДА очолював Скорик.

Звинувачення за фактом масового побиття під час акції протесту громадян, включно з журналістами, спрямовано до суду – і судовий розгляд триває, зазначили в Генпрокуратурі.

"Через відсутність доказів причетності до вчинення вказаних злочинів колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Скорика М. Л. повідомлення про підозру йому не вручалося, питання про зняття депутатської недоторканності не ініціювалося", – повідомила ГПУ.

 

Лещенко нагадує, що 22 вересня генпрокурор Юрій Луценко анонсував внесення подання на притягнення Скорика до відповідальності "на наступному тижні" .

"І ось сьогодні з відповіді заступника Луценка Юрія Столярчука з'ясувалося, що нам всім здалося", – констатує нардеп.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування