Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ВРП дозволила арештувати голову Госпсуду Сумщини через хабар

Вівторок, 7 листопада 2017, 11:35

Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою Олександра Коваленка, який донедавна обіймав посаду судді Господарського суду Сумської області

Про це ВРП повідомляє 7 листопада.

До подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури долучено копії матеріалів на доказ провини судді – і ВРП дала згоду на утримання Олександра Вікторовича Коваленка під вартою.

 

Раніше суддю Олександра Коваленка звільнили з посади голови Господарського суду Сумської області після корупційного скандалу.

Як повідомляє прес-служба Госпсуду Сумщини, 5 листопада загальні збори суддів розглянули й задовольнили заяву Коваленка про звільнення.

У заяві суддя стверджує, що спецслужби влаштували проти нього "провокацію" 1 листопада.

 

Того дня Служба безпеки України заявила про викриття на хабарі голови Сумського госпсуду. За даними відомства, суддя через посередника вимагав від бізнесмена понад 26 тисяч доларів за вирішення земельного питання, а отримані гроші зловмисники одразу міняли на іноземну валюту.

 
СБУ

2 листопада детективи Національного антикорупційного бюро повідомили голові Господарського суду Сумської області про підозру у вчиненні злочину за ч.4 ст. 368 ККУ.

3 листопада до Вищої Ради правосуддя спрямували клопотання про надання згоди на тримання судді під вартою.

Олександр Коваленко
Олександр Коваленко

Коваленко запевняє, що його звільнення не є визнанням провини і що він буде захищати свою репутацію у суді.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування