СБУ і ГПУ зірвали 4 розробки Антикорупційного агентства - співрозмовник

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:49
СБУ і ГПУ зірвали 4 розробки Антикорупційного агентства - співрозмовник

Дії СБУ і ГПУ зірвали щонайменше 4 спецоперації під прикриттям, а низка обшуків проводилась в порушення закону.

Про це "Українській правді" повідомив співрозмовник у НАБУ.

За словами джерела, обшуки проведено у двох конспіративних приміщеннях НАБУ, за місцем проживання детективів, на одній із яких слідча дія проходила без ухвали суду.

"Обшуки на конспіративній квартирі тривав майже 30 годин (с 16:30 29.11 до 22:00 30.11), упродовж яких 6 співробітників НАБУ були обмежені в пересуванні. Частину людей тримали в одній кімнаті під дулами автоматів. В них відібрали засоби зв'язку", - розповів співрозмовник.

За його словами, в результаті обшуків вилучена оргтехніка, комп'ютери, транспортний засіб.

Водночас у ГПУ УП повідомили, що слідчі (прокуратури) працюють з вилученими документами. При цьому остаточно не відомо, який саме правоохоронний орган володіє записами "прослушки", які були зроблені у конспіративній квартирі – СБУ чи ГПУ.

При цьому співрозмовник НАБУ наголошує, що в результаті дій СБУ і ГПУ зірвані щонайменше 4 розробки.

"Шукали носії для отримання службової інформації. Внаслідок таких дій з боку СБУ та ГПУ: щонайменше 4 спецоперації під прикриттям зірвано", - підкреслив співрозмовник.

Він уточнив, що таким чином у 12 осіб, задіяних в спецоперації, проведено обшуки за місцем проживання: у 9 детективів під прикриттям (негласних агентів) та 3 детективів ГПД (гласних агентів).

"Обшуки за місцем проживання у кількох співробітників НАБУ (щонайменше трьох) проведено з порушенням: без присутності господарів (у порожніх квартирах), без ухвал суду, протоколу огляду. Невідомо, чи були поняті при обшуку – інформації немає", - зазначив співрозмовник.

Читайте також: "Агенти під ударом. Як розвивалась і чим закінчиться чергова атака на НАБУ"

Як відомо, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМСУ Діні Пімаховій.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ завербувала підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

У НАБУ зазначають, що їхня спецоперація розпочалася в квітні 2017 року з метою викриття "організованого злочинного угруповання у складі чинних та колишніх посадовців Державної міграційної служби України".

"Згідно з оперативними даними, ці особи діючи у змові вимагали та отримували грошові кошти за надання іноземцям громадянства України, посвідок на тимчасове проживання на території України, а також за винагороду пришвидшували виготовлення біометричних паспортів", – наголошують у НАБУ.

Оксана Коваленко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...