Зубко: Шукаємо кошти на будівництво чотирьох КПВВ

Неділя, 17 грудня 2017, 14:41
Зубко: Шукаємо кошти на будівництво чотирьох КПВВ

Уряд опрацьовує питання виділення коштів  з державного та місцевих бюджетів на будівництво чотирьох КПВВ на лінії розмежування у зоні АТО - "Новотроїцьке", "Майорське", "Мар’їнка" та "Гнутове".

Про це заявив віце-прем’єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в рамках робочої поїздки до Донецької області. 

"Попереднє технічне завдання проекту передбачає можливість прикордонного огляду як особистих речей, так і транспорту, облаштування навісу, елементарних санітарних умов тощо. Це буде будівництво з використанням тимчасових конструкцій, яке має забезпечити належні умови", - зазначив Зубко.

За його словами, уряд буде готувати рішення щодо передачі земель державної власності під КПВВ до обласних військово-цивільних адміністрацій.

За попередніми розрахунками, вартість будівельні конструкцій для одного КПВВ складає близько 4 млн грн.

"Додатково  - питання експлуатації, від 2,5 до 3 млн грн на один КПВВ на рік. Це - забезпечення належних умов, витрати на енергозабезпечення та санітарні умови. ... Це кошти державного, місцевого бюджетів, а також за рахунок інших інструментів", - заявив Зубко.

Він додав, що на наступний рік тільки з ДФРР на проекти Донецької області буде передбачено понад 700 млн грн, видатки на соціально-економічний розвиток регіону, субвенції на інфраструктурні проекти.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування