Саакашвілі: Я не закликав захоплювати Жовтневий

Неділя, 17 грудня 2017, 16:59
Саакашвілі: Я не закликав захоплювати Жовтневий

Лідер "Руху нових сил" стверджує, що не закликав людей захоплювати Жовтневий палац для створення штабу.

Про це він розповів у коментарі "Радіо Свобода".

При цьому події, які відбулися біля Жовтневого палацу він назвав "провокацією" та "грою Порошенка". 

"Те, що сьогодні відбулося, було класичною провокацією. Що там було? Наші депутати нам сказали, що там є дві кімнати, які можна брати на шляху до парламенту, де жінки затриманих офіцерів мають створити штаб. Ми туди пішли, і що ми там побачили? Ми побачили велику кількість Національної гвардії, і вони одразу почали сутички. Після цього я забрався на машину і сказав: люди, відходимо, ми не маємо іти на провокацію", – заявив Саакашвілі. 

"Ми відвели наших людей на Майдан, я сказав, що наш шлях – це мирний шлях, вони хочуть насильства, ми засуджуємо будь-яке захоплення адміністративних будівель. Ви бачите, що ми два місяці не відходимо від наметів. Коли нас будуть мільйони, ці двері самі відкриються, не треба їх розбивати. Люди, це гра Порошенка, щоб усе це зобразити, як протест двох-трьох тисяч маргіналів, які лише те й роблять, що ламають двері й вікна", – додав лідер "РНС". 

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

Стосовно цих подій поліція відкрила 2 кримінальні провадження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News