Саакашвілі: Ніякої справи у них немає, будуть мене "вимотувати"

Понеділок, 18 грудня 2017, 10:10

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі впевнений, що у правоохоронців України немає доказів проти нього.

"10 чи 12 днів тому вони мене затримали. Якщо б у них була термінова справа, спрацжня, про державний переворот, то чому вони мене ні разу не допитали? Чому вони відклали перший допит на 10 днів?", – заявив він, прийшовши в Генеральну прокуратуру.

"Подумайте самі: якщо хтось хоче терміново зробити державний переворот у воюючій країні – і, тим більше, це робить із ФСБ – це ж справа честі органів прокуратури терміново цю людину нейтралізувати, з першого дня її допитувати і вивідувати важливу для порятунку України інформацію", – сказав Саакашвілі.

"Ці люди чудово знають, що у них ніякої справи немає. Тому вони нікуди не поспішають із допитами і процесуальними діями. Вони грають із нами в наперстки", – вважає він.

"Якщо у людини є кримінальна справа такого масштабу, такої небезпеки, де, по-моєму, 16 разів згадується слово "ФСБ Росії", то ти не чекаєш 10 днів перед тим, як здійснити першу процесуальну дію", – додав Саакашвілі.

Він розповів: "Вони мені кажуть: "Ми тебе будемо вимотувати, ми тебе будемо кожні 10 днів тягати, ми тебе примусимо кожні 4-5 днів ходити на суд, ми тебе закриємо під домашній арешт, ми зробимо те, те, те – доки ти не заспокоїшся".
 
Саакашвілі запевняє, що "вся система бореться з однією людиною", тому що він називає владу злодіями, шахраями і "безпрєдєльщиками".

"Сьогодні вони нас звинувачують у державному перевороті й у співпраці з ФСБ Росії. Всю справу нашвидкуруч сфабрикувала СБУ. Але оскільки Луценко хоче вислужитися перед господарем, він взяв це на себе. Але фабрикувала справу проти мене так звана Служба безпеки – насправді, "служба бариг України", – заявив лідер РНС.

За його словами, Луценко намагається взяти на себе те, що не в його компетенції. "Він, по-моєму, технікум закінчував якийсь, максимум, радіотехнічний – він точно не має освіти юриста. А радників, напевно, у нього немає", – сказав Саакашвілі.

"Якщо мене сьогодні викличуть до СБУ на допит, я піду однозначно. А давати Юрі Луценку можливість заробляти очки перед господарем і цілувати йому руку за мій рахунок – я не буду... Вони мені теж пропонували поцілувати йому руку – не вийшло, а зараз він хоче показати, що "я Саакашвілі засуджу, змушу". Не змусять", – заявив він.

"Вони звинувачують мене в державному перевороті – нехай "служба бариг України" це розслідує... Ми дамо всі необхідні свідчення, а комедії Порошенка-Луценка, коли вони хочуть один одному підсолодити...", – сказав Саакашвілі.

Він обурився: "У нас повне кумівство: дружина лідер фракції, чоловік – генпрокурор, кум – президент. Це називається ОЗУ. Всі всіх хрестять, всі на всіх одружуються, вибачте. При чому тут я? До чого тут народ України? До чого тут право і справедливість?".

Як відомо, перша спроба затримати Саакашвілі 5 грудня провалилася, його затримали ввечері 8 грудня. 10 грудня у Києві пройшов марш, який, зокрема, підтримав затриманого лідера РНС. 11 грудня суд не став саджати Саакашвілі під домашній арешт.

Саакашвілі спершу відмовлявся приймати підозру – і офіційно отримав її у суді. Отримавши виклик на допит на пошту, Саакашвілі прийшов у ГПУ 18 грудня, але свідчень не дав.

Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації та покриванні їхніх злочинів: нібито лідер РНС домовлявся з Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту. Саакашвілі це заперечує й вимагає експертизи записів.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування