Затриманий у Криму активіст Дегерменджі написав відкритого листа

Понеділок, 18 грудня 2017, 21:52

57-річний кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі, якого утримують в СІЗО за сфабрикованою справою про нібито вимагання написав відкритого листа, в якому розповів, про події, які передували його затриманню.

Лист опубліковали на сайті "Радіо Свобода".

Дегерменджі розповів, що онучка Веджіє Кашки – Аліє вийшла заміж за Юсуфа Айтана. Одного дня Веджіє Кашка зателефонувала йому та розповіла, що Айтан пропав та прихопив із собою її гроші.

"За словами внучки ми дізналися, що він знаходиться у Заріни Аметової - дружини покійного Решата Аметова. Не знаючи всіх подробиць, вона (Веджіє Кашка) нас попросила поговорити з ним, щоб він повернув вкрадені у неї гроші. І навіть в цей момент вона переживала за дружину і дітей Решата Аметова ... Ми не могли їй відмовити в цьому проханні, тому що вона для нас всіх була рідною людиною", - пише Дегерменджі.

Він підкреслює, що не висував жодних погроз під час розмов із Юсуфом Айтаном.

"Ніяких таких загроз ми цього негідника не висували. Єдине: ми його просили швидше розібратися з цією проблемою. А він нас, не знаю з яких-таких спонукань і з чиєї підказки, представив якимись закоренілими злочинцями з 90-х років. Це виходить, четверо старих людей погрозами і шантажем, в корисливих цілях вимагали у нього гроші. Маячня якась", - зазначив активіст.

Дегерменджі підкреслює, що хотів вирішити конфлікт тихо і мирно, щоб нікому не нашкодити.

Раніше повідомлялося, що в Сімферополі затримали кількох членів Меджлісу кримськотатарського народу за нібито "вимагання в особливо великому розмірі" у громадянина Туреччини.

Після затримань кримських татар в окупованому Криму на 83 році життя померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

15 грудня Бекір Дегерменджі потрапив у реанімацію.

В МЗС України заявили, що вимагають від РФ припинити знищення корінного народу Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування