У Києві судитимуть помічницю судді, яка "зливала" секрети НАБУ

Вівторок, 19 грудня 2017, 11:48

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно помічниці судді Солом’янського райсуду Києва, яка передавала третім особам закриту інформацію про клопотання детективів НАБУ.

Про це повідомляє прес-служба САП у Facebook.

"13 грудня САП скерувала обвинувальний акт стосовно помічниці судді та іншого учасника правопорушення – адвоката – до Солом’янського райсуду Києва для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Обом обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) та ч. 2 ст. 376-1 (Незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) ККУ.

За версією слідства, у травні-червні 2016 року помічниця судді прийняла пропозицію свого знайомого адвоката, зацікавленого у перебігу розслідування одного з кримінальних проваджень НАБУ, та почала надавати йому для подальшого інформування третіх осіб відомості про надходження до суду клопотань від детективів бюро.

"Якщо у результаті розгляду клопотань детективів були прийняті судові рішення, помічниця судді за вказівкою адвоката роздруковувала їх із автоматизованої системи документообігу суду та передавала для подальшого несанкціонованого розповсюдження", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що вказана помічниця судді не мала необхідного рівня доступу до автоматизованої системи документообігу суду, тому використовувала логін та пароль іншого працівника суду.

Досудове розслідування за вказаними фактами НАБУ розпочало 15 червня 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News