Рада відкликала депутатський проект про Антикорупційний суд

Четвер, 21 грудня 2017, 10:18

Верховна Рада проголосувала за відкликання депутатського законопроекту №6011 про створення Антикорупційного суду.

За це проголосували 235 нардепів.

Перед початком голосування спікер парламенту Андрій Парубій звернувся до депутатів з проханням "мобілізуватися" і ухвалити відповідне рішення.

"Відкликання цього закону необхідне, щоб президент міг внести законопроект про Антикорупційні суди. Президент України публічно звернувся до Верховної Ради, щоб парламент прийняв це рішення", - сказав він.

Після голосування Парубій оголосив, що рішення про відкликання депутатського законопроекту схвалене і це "відкриває шлях для внесення президентом відповідного проекту і його розгляду".

Як відомо, 17 жовтня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що Порошенко закликає депутатів створити робочу групу з напрацювання законопроекту про створення Антикорупційного суду.

19 жовтня Соболєв заявив, що нардепи відкликали свій законопроект про створення в Україні антикорупційного суду, щоб аналогічний документ зміг подати до Верховної Ради президент Петро Порошенко. При цьому він закликав голову держави внести свій законопроект якомога швидше.

Проте Парубій заявив, що новий законопроект про антикорупційний суд можна буде внести в парламент лише після того, як Верховна Рада ухвалить рішення про зняття законопроектів про антикорупційні суди з порядку денного сесії.

Пізніше парламентарі  з двох спроб не змогли відкликати законопроект про Антикорупційний суд №6011, внесений групою депутатів.  

Читайте також: "Антикорупційний суд: яких маніпуляцій чекати від президента" та  "Компроміс або смерть. Чи може влада виконати вимоги протестів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування