США перенесуть посольство в Єрусалим попри резолюцію ООН

Четвер, 21 грудня 2017, 19:53

Уряд США перенесе своє посольство до Єрусалима незважаючи на резолюцію ООН, в якій закликають відмовитися від визнання цього міста столицею Ізраїлю.

Про це заявила постпред США при ООН Ніккі Гейлі, передає "Укрінформ".

"Америка розмістить своє посольство в Єрусалимі – такою є воля американського народу, і це правильне рішення. Жодне голосування в ООН не змінить нашого рішення", - заявила вона.

Гейлі зазначила, що голосування в Генасмблеї "змінить те, як американці ставитимуться до ООН і до тих країн, які проявляють неповагу до США в ООН".

За словами Гейлі, США запам’ятають це голосування.

"Сполучені Штати запам'ятають цей день, коли стали предметом нападів в Генеральній асамблеї за те, що ми скористалися нашим правом як суверенна нація. Ми згадаємо цей день, коли до нас знову звернуться з проханням внести найбільший внесок в Організацію. Ми запам'ятаємо цей день, коли багато держав звертатимуться до нас, як це відбувається досить часто, з проханням надати ресурси та використовувати наш вплив в їх інтересах", - наголосила представник США.

Як відомо, Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає країни не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю, попри погрози президента США Дональда Трампа.

6 грудня президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і доручив Держдепартаменту почати підготовку до переведення посольства Америки з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Рішення викликало хвилю протестів у різних країнах світу, а Ліга арабських держав назвала рішення США таким, що не має юридичної сили і закликала Америку відмовитися від нього.

193 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй збиралися провести рідкісну спеціальну сесію 21 грудня на прохання мусульманських держав щодо рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування