Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман про урядового шпигуна: Навіть натяку на витік інформації не було

П'ятниця, 22 грудня 2017, 09:56
Гройсман про урядового шпигуна: Навіть натяку на витік інформації не було

Посадовець Кабінету міністрів Станіслав Єжов, якого упіймали за підозрою у шпигунстві на Росію, не зміг зібрати жодних розвідувальних даних, поки тривала операція з його виявлення.

Про це повідомив на "Годині питань до уряду" у Верховній раді прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"В нього не було жодного доступу до державної таємниці, і тому жодних, так би мовити, серйозних втрат ми не отримали", - заявив він.

"Жодного витоку, навіть натяку на виток інформації не було (поки тривала операція з виявлення шпигуна - ред.)", - додав прем'єр.

За його словами, Єжов пройшов довгий службовий шлях – до посади в уряді він працював в МЗС, бував у відрядженнях за кордоном як дипломат, працював в Адміністрації президента, у Верховній Раді.

Гройсман розповів, що за його допомогою СБУ не один місяць слідкувала за діяльністю розвідника в Кабміні.

За інформацією голови уряду, Єжов займався організацією офіційних подій, зустрічей, а також перекладами.

Прем'єр порадив правоохоронцям пильно слідкувати і за іншими держструктурами України, бо в умовах війни там також можуть бути інформатори агресора.

Як відомо, 20 грудня Служба безпеки України затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду. ЗМІ з’ясували, що йдеться про Станіслава Єжова – заступника керівника протоколу прем'єр-міністра.

СБУ кілька місяців "вела" його за згодою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана для документування контактів Єжова з російськими спецслужбами.

За даними СБУ, затриманий інформував спецслужби Росії про зарубіжні поїздки і переговори прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також Шпигуне, вийди геть. Усе про скандал із перекладачем Гройсмана

У п'ятницю Шевченківський райсуд Києва о 15:00 збереться для обрання запобіжного заходу заступнику керівника протоколу прем'єр-міністра Станіславу Єжову.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування