Найєм хоче список заборонених для перевезення в ОРДЛО товарів

Вівторок, 5 грудня 2017, 15:53

Депутат від БПП Мустафа Найєм пропонує створити список товарів, заборонених до провезення через лінію розмежування на Донбасі, замість дійсного переліку дозволених.

Про це він повідомив під час круглого столу в Києві у вівторок, передає Інтерфакс.

"Будь-яка людина, яка перетинає кордон у всьому світі, знає перелік товарів, які не можна провозити... Я вважаю, що якби могли звернутися до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб та запропонувати, що давайте створимо перелік товарів, які не можна провозити, - це зброя, наприклад, та інше. Це був би ще один потужний сигнал", - сказав Найєм.

За його словами, донедавна в списку доступних до провезення товарів не було навіть кави.

Нардеп також зазначив, що суттєвою проблемою є перетин лінії розмежування. Зокрема, люди по шість-сім годин стоять у чергах на контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

"Мені здається, що якби ми змогли добитися спрощення процедури перетину лінії розмежування, це стало б дуже сильним сигналом для цих людей і цих територій", - додав Найєм.

16 жовтня 2017 року Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України внесло зміни до переліку дозволених до провезення через контрольні пункти пропуску на лінії розмежування товарів і техніки.

У переліку передбачено зміни щодо харчових продуктів та інших товарів. Зокрема: чай у роздрібних упаковках - загальною вагою не більше ніж 2 кг; кава в зернах (смажена або не смажена), кава мелена, кава розчинна в роздрібних упаковках - загальною вагою не більше ніж 2 кг; садово-городній інвентар - не більше ніж п’ять одиниць; шини для легкових автомобілів - всесезонні, зимові або літні радіусом не більше ніж 16 дюймів - один комплект(4 шт.).

Було також доповнено перелік дозволених до провезення через КПВВ особистих речей:

-переносний (стаціонарний) персональний комп'ютер; звичайна та/або прогулянкова дитяча коляска на кожну дитину, якщо діти перетинають лінію зіткнення з батьками, за відсутності дітей на КПВВ - одна дитяча коляска;

-дві інвалідні коляски на кожну людину з інвалідністю, що перетинає КПВВ, за відсутності людини з інвалідністю - не більше однієї; ліки не більше ніж п’ять упаковок (раніше було не більше ніж дві) кожного найменування на одну людину, окрім лікарських засобів, що містять наркотичні або психотропні речовини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...